MSL:n laskeutuminen lähestyy.

MSL laskeutuu näillä näkymin Marsiin maanantaina elokuun 6 päivä kello 08:31 Suomen aikaa. Toki vielä tarkennuksia ajankohtaan voi tulla, mutta tuskin enää montaa minuuttia. IL:n MSL-tiimistä osa lähtee Kaliforniaan, JPL:ään, seuraamaan laskeutumista ja antamaan tarvittaessa teknistä tukea koskien IL:n paine- ja koskeusmittalaitteita. Allekirjoittanut ei tällä kertaa matkaa Kaliforniaan, vaan seuraan laskeutumista täältä Suomesta käsin päivittäen mm. meidän omia suomenkielisiä MSL-nettisivuja. Olenkin tässä jo hieman päivittänyt mm. infopaketteja ja lisännyt sivuille uutisia ja muuta uutta materiaalia. Vielä pitäisi miettiä uusia lehdistökuvia, mutta saa nähdä löytyykö jostain aikaa ja ennen kaikkea inspiraatiota ottaa uusia kuvia.

Niin ja perustettiinhan me oma Twitter-tili MSL:n Curiosity-mönkijälle. Kemppisen Osku tulee ylläpitämään ja päivittämään ko. tiliä mm. laskeutumisen aikana JPL:stä. Arvelisinkin, että jos haluatte saada mahdollisimman reaaliaikaista tietoa laskeutumisen vaiheista suomenkielellä, niin kannattaa tsekata meidän #CuriosityFMI twitter-tili.

Ohessa on vielä oiva ja uusi video MSL:n laskeutumisesta. Videolla on hyvin näytetty eri laskeutumisen vaiheet ja hieman selitetty (englanniksi) mitä missäkin laskeutumisen vaiheessa oikein tapahtuu.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *