Spaceship -tapahtuma Tampereella 19.-21.4.

Tampereella, Finlaysonilla,  järjestetään tulevana viikonloppuna (19-21.4.) Spaceship -tapahtuma joka on yksi osa NASAn Space Apps -tapahtumien sarjassa. Ilmatieteen laitos on tapahtumassa erittäin hyvin edustettuna. Esillä on mm. Mars MetNet -laskeutujan 1:1 malli, Curiosity -marsmönkijän mukana olevien kosteus- (REMS-H) ja paineanturien (REMS-P) mallikappaleet. Lisäksi luennoimassa ovat Ilmatieteen laitokselta Walter Schmidt (Rosetta-laskeutuja), Pekka Janhunen (sähköpurje) ja Sebastian von Alfthan (avaruusplasmasimulaatiot). Tarkempi ohjelma ja muu tapahtuman sisältö löytyy tapahtuman sivuilta.

Ilmatieteen laitoksen ständillä on edellä mainittujen avaruuslaitteiden mallikappaleiden lisäksi infomateriaalia ja jopa karkkia makeannälkäisille. Kannattaakin siis poiketa ständillä jututtamassa meidän avaruustutkijoita jos satutte olemaan Tampereen suunnalla liikenteessä.

Spaceship -tapahtuman logo.

Spaceship -tapahtuman logo.