Kassiopeian nettisivu-uudistus vihdoin valmis.

Vihdoin ja viimein se on valmis. Näin voisi todeta Warkauden Kassiopeian nettisivujen uudistamisprojektista. Valitettavasti uudistus venyi huomattavasti pidemmäksi kuin oli alunperin tarkoitus. Onneksi emme lähteneet tekemään uusia sivuja TYPO3:lla kuten alustavien suunnitelmien mukaan oli tarkoitus. Sivut olisivat tuskin valmistuneet siinä tapauksessa tämän vuosituhannen aikana. Noh onneksi Juutilaisen Jari sai oivan ajatuksen, että jospa sivut toteutettaisiin WordPressillä, samalla työkalulla jolla mm. tämä blogi ja muuta Kassiopeian blogit on toteutettu. Ei voi nyt tässä vaiheessa sanoa muuta, kuin että päätös oli oikea. Sivut ovat nyt pystyssä ja ne näyttävät hienoilta, vaikka itse niin sanonkin.

Uusittu ulkoasu ei ole kuitenkaan se isoin juttu ja uudistus mikä sivujen kohdalla tapahtui. Suurin uudistus tapahtui sivujen “takana”, käyttöliittymässä jolla sivuja ylläpidetään. Aikaisemmin sivujen päivittäminen oli äärimmäisen vaivalloista, kun pienikin tekstin muutos vaati aina suoraa koodin “vääntämistä” ja tiedostojen lataamista palvelimelta omalle koneelle ja takaisin palvelimelle. Tämä oli todella tuskaista puuhaa, sen voin sanoa. Nyt kaikki hoidetaan suoraan nettiselaimen kautta, ilman mitään ylimääräisiä latauspuuhia. Lisäksi ylläpitäjiä on nyt heti alussa jo kourallinen enemmän kuin aikaisemmin yhteensä. Tämä toki parantaa sivujen ajankohtaisuutta ja laatua huomattavasti.

Toivottavasti uudet Kassiopeian sivut saavat positiivisen vastaanoton. Täytyy kuitenkin heti mainita, että vaikka sivut ovat nyt valmiit, niin niitä tullaan jatkossakin kehittämään. Kannattaakin siis seurailla mitä uutta sivuille oikein lähikuukausina tulee.

wkassiopeia_sivut_avaruusinsinoori