Fortnitea Kuussa! Kyllä se on nyt mahdollista, kiitos ESAn

Sain kunnian testata tammikuussa 2024 ESAn teknologiakeskus ESTECissä Epic Gamesin kehitteillä olevaa Fortnite-lisäosaa. Nyt kyseinen lisäosa on julkaistu suurelle yleisölle pelattavaksi ja se kannattaakin tsekata, vaikka itse Fortnite ei olisikaan ennestään tuttu.

Tammikuun työpajan yhteydessä sain mahdollisuuden keskustella Epic Gamesin pelinkehittäjän kanssa hyvän tovin kyseisestä lisäosasta ja kävi ilmi, että pelillisyydestä huolimatta, se sisältää paljon ihan aitoa tieteeseen ja tutkimukseen perustuvia elementtejä. Yksi hyvä esimerkki on lisäosassa rakennettavat kuuasemat ja niiden suojarakenteet jotka perustuvat aitoon Hassell arkkitehtuuri-, suunnittelu- ja kaupunkisuunnittelutoimiston ESAlle tekemään kuuaseman arkkitehtuurisuunnitelmaan. Lisäosassa “rakennettavat” rakennuspalikat pohjautuvat ideaan, jossa Kuun omasta materiaalista (toisin sanoen kuupölystä ja -kivestä) puristetaan tetraedrimäisiä palikoita, joita päällekkäin kasaamalla saadaan kuuaseman päälle rakennettua säteilysuojaa. Pääsin itse myös hypistelmään näiden kappaleiden malleja käsissäni ja kyllähän idean toimivuus on ainakin testaamisen arvoista.

Kehitetty, ja nyt siis julkaistu, Fortniten lisäosa on nimeltään “Lunar Horizons” ja sen voi ladata mm. Epic Gamesin nettisivujen kautta. Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan tätä ja jopa ottamaan yhdeksi “sisäänheittotuotteeksi” kaikille tähtiharrastusyhdistyksille. Tällä lisäosalla varmasti saadaan nuorempikin väki liimautumaan avaruusasioiden äärelle. Tämän lisäksi, koska kyseessä on todelliseen tutkimukseen ja kehitystyöhön perustuva lisäosa, siinä samalla ja sivussa tulee oppineeksi jotain kuuympäristöstä ja Kuusta itsestään. Tämä onkin ollut yksi motiivi kyseisen lisäosan kehitykselle ja tämä on yksi oiva esimerkki kuinka myös ESA osaa ajatella asioita “laatikon ulkopuolelta”.

ESAn virallinen tiedote aiheesta löytyy ESAn sivuilta ja lisäosan voi tosiaan, kuten mainittua, imuroida Epic Gamesin sivuilta. Ei kun seikkailemaan Kuuhun!

Kuva: 2024 Epic Games, Inc.

“NATO open door policy: 20 years ago, today and tomorrow” -seminaari

Sain osallistua keskiviikkona 10.4. kutsuttuna Ulkopoliittisen instituutin (UPI) järjestämään “NATO open door policy: 20 years ago, today and tomorrow” -seminaariin Eduskunnan Pikkuparlamentissa.

En tiennyt etukäteen mitä odottaa kyseiseltä seminaarilta, mutta loppujen lopuksi anti oli erinomaista. Avaruusasioita ei tilaisuudessa virallisesti käsitelty, mutta muutaman sanasen pääsin lounaalla vaihtamaan aiheesta mm. Japanin tuoreen Suomen suurlähettilään kanssa. Suurlähettiläs ilmaisi myös kiinnostuksensa vierailla meillä Ilmatieteen laitoksella, joten välitin lähettilään tiedustelun eteenpäin.

Erityisesti kävimme keskustelua avaruustilanteesta ja avaruudentilannekuvasta. Keskustelu oli todella mielenkiintoista ja kävimme lyhyesti läpi mm. satelliittiseurannan ja geomagneettisten häiriöiden vaikutukset yhteiskuntaan. Revontulista puhuminen oli luonnollista, koska niiden tutkimusta Ilmatieteen laitos on tehnyt jo liki 200 vuotta. Ilokseni minulle jäi tunne, että lähettiläs ja muut pöytäseurueessa olivat aidosti kiinnostuneet avaruudentilannekuvan kasvavasta merkityksestä nyky-yhteiskunnassa.

Odotan kyllä mielenkiinnolla mitä NATO:n jäsenyys tuo mukanaan avaruuspuolelle ja ennen kaikkea avaruustilannekuvaan. Toivottavasti jossain kohtaa voimme käydä myös tämän aihealueen keskusteluja tiiviimmin ja rakentavasti.

NATO-seminaari Pikkuparlamentissa 10.4.2024. Kuva: Harri Haukka.

Vuosi vaihtuu ja on lyhyen yhteenvedon aika

Vuosi 2023 alkaa hiljalleen kääntymään loppupuolelle ja tämäkin avaruusinsinööri siirtyy pikku hiljaa joulun viettoon. Vuosi piti sisällään paljon hanketarjouksia ja hankkeiden managerointia. Vuosi oli myös oli valmistautumista tulevaisuuden muutoksiin, joita on näköpiirissä tulevina vuosina. Mikään muuhan ei ole varmaa kuin muutos.

Voisin mainita vaikka kuinka monta kohokohtaa vuodelta 2023, mutta erityisesti haluan nostaa esille alkuvuodesta valmistellun avaruustilannekeskuksen loppuraportin valmistumisen. Sen eteen teimme valtavasti töitä hyvällä motivaatiolla ja tiimimme sai ministeriöiden tuella upean loppuraportin ja suositukset aikaiseksi. Katson itse, että kyseinen keskus toteutuessaan nostaa Suomen kyvykkyyksiä vastata haasteisiin, joita avaruuden käyttö vääjäämättä tuo tullessaan. Meidän pitää varautua tulevaisuuden uhkiin ja mielellään mahdollisimman etupainotteisesti. Tovoittavasti saamme vuoden 2024 aikana edistettyä tätä tavoitetta.

Hyvää joulua ja alkavaa vuotta 2024 kaikille!

PS: Oheinen kuva on otettu Joroisissa jo yli kymmen vuotta sitten.

Kolme uutta suomalaista satelliittia avaruuteen

Suomalainen Iceye-yritys laukaisi marraskuun 11. päivä neljä satelliittia kiertoradalle ja näistä neljästä kolme on nyt lisätty Suomen avaruusesineiden rekisteriin, jota TEM (työ- ja elinkeinoministeriö) ylläpitää.

Iceyen “Suomi-satelliitit” on nimetty yrityksen nimeämistapaa noudattaen tututtuun tapaan Iceye-X31, Iceye-X32 ja Iceye-X35 nimisiksi. Neljäs satelliitti joka laukaistiin saman laukaisun yhteydessä on nimeltään Iceye-X34 ja se on USA:n avaruusesineiden rekisterissä (oletettavasti). Kyseiset satellitit kasvattavat yrityksen satelliittilaivaston reilusti yli kolmeenkymmeneen ja niiden käyttötarkoitus on avaruudessa käytettävien SAR-tutkien (synthetic-aperture radar eli synteettisen apertuurin tutka) hyödyntäminen Maan havainnoinnissa ja kaukokartoituksessa.

Uuden laukaisun ja kolmen suomalaisen satelliitin myötä Suomen avaruusesineiden rekisterissä on tällä hetkellä 27 satelliittia, joista tosin osa ei ole enää kiertoradalla tai toimintakykyisiä. Uusien satelliittien myötä on odotettavissa, että vuoden 2024 aikana saavutetaan kirkkaasti kolmenkymmenen laukaistun suomalaisen satelliitin merkkipaalu. Pitkältä tästä kuuluu kiitos juurikin Iceyelle, mutta muutaman muunkin satelliittitoimittajan odotetaan laukaisevan satelliittinsa avaruuteen vuoden 2024 aikana.

Nämä kolme uutta satelliittia on myös lisätty tämän sivuston “Suomi-satelliitit” -sivulle. Sivulla voi seurata missä ko. satelliitit ovat radallaan tällä hetkellä.

Transporter-9 laukaisu. Kuva: Iceye (https://www.iceye.com/press/press-releases/iceye-elevates-its-world-leading-radar-imaging-constellation-with-four-new-satellites-launched)

Reaktor Hello World -satelliitti paloi Maan ilmakehässä

Ennusteiden mukaan Reaktor Hello World -satelliitin odotettiin tulevan Maan ilmakehään joskus lokakuun lopussa. Aikaikkuna vaihteli 20.-26. päivien aikaskaalalla ja lopullisesti satelliitti lakkasi toimimasta 22./23.10. hujakoilla.

Tarkkaa ilmakehään saapumisaikaa, ts. tippumista, ei voida määritellä ilman tutkahavaintoja, mutta viimeiset telemeteriatiedot satelliitti lähetti 21.10. ja parinkin ennustelaskelman mukaan satelliitti olisi lopullisesti palanut Maan ilmakehässä 22./23.10. Voidaan kuitenkin sanoa varmuudella, että tämän artikkelin kirjoitushetkellä satelliitti on palanut ilmakehässä. Koska kyseessä oli hyvin pieni satelliitti, ei siitä ole iskeytynyt Maan pinnalle mitään palasia, mutta hieno “tähdenlento” siitä kuitenkin on voitu havaita onnekkaimpien toimesta. Tarkempi tippumisajankohta voi varmistua, jos satelliitista saadaan aivan loppuajan havaintoja (tutka yms.)

Ilmatieteen laitoksella seurattiin myös ahkerasti Reaktor Hello Worldin Maahan palaamista. Meillä tehtiin jopa omia ennusteita, jotka olivat aika hyvin linjassa kansainvälisten ennusteiden ja lopullisen ilmakehään palaamisen ajankohdan kanssa. Tämä olikin hyvää valmistautumista kansallisen avaruustilannekuvakeskuksen toimintojen aloittamiseen.

Virallisesti Reaktor Hello World oli ensimmäinen suomalainen satelliitti, joka tippui Maan ilmakehään. Joissakin yhteyksissä jo alas tullut Aalto-2 mainitaan suomalaisena satelliittina, mutta kuten asiantuntijat netissä huomauttivat, oli kyseinen satelliitti Belgian avaruusesinerekisterissä. Täten sitä ei virallisesti lueta suomalaiseksi, vaikka toki sen kaikki operointi ja valmistus tehtiin Suomessa.

Reaktor Hello World ei tosin ollut ensimmäinen avaruusesine (jolla tarkoitetaan kaikkia avaruuteen lähetettyjä laitteita, ei pelkästään satelliitteja), joka paloi Maan ilmakehässä. Arkistoista löytyy mm. Mars-96:n mukana matalalle kiertoradalle päässeet suomalaista alkuperää olevat mittalaitteet ja avaruusteknologia. Kuten historiasta tietävät tietää, ei Mars-96 koskaan päässyt lähellekään Marsia, vaan epäonnistuneen laukaisun seurauksena se paloi Maan ilmakehässä. Tästäkin huolimatta, mukana ollut suomalainen teknologia saavutti virallisen avaruuden rajan, joten voidaan sanoa, että laitteet käväisivät avaruudessa. Toki on muitakin epäonnistuneita laukaisuja yms., joiden mukana on ollut suomalaista avaruustekniikkaa, mutta ei niistä sen enempää tässä kohtaa.

Suomi-satelliitit seurantaan!

Suomalaisia satelliitteja on avaruudessa jo aika monta, mutta niiden seuranta vaatii pientä tietoa mitkä satelliiteista ovat tarkalleen suomalaisia ja mitkä eivät. Virallisesti suomalaisiksi satelliiteiksi listataan ne satelliitit, jotka on rekisteröity Suomeen.

Netissä on kasa päin sivustoja, joiden kautta voi seurata likipitäen mitä tahansa tunnettua Maan kiertolaista (satelliitit, avaruusromu, yms.), mutta jos netin käyttäjä haluaa nähdä missä suomalaiset satelliitit tällä hetkellä sijaitsevat kiertoradalla, ei siihen ole yhtään helppokäyttöistä sivua. Tähän puutteeseen päätin omalta osaltani luoda ratkaisun listaamalla yhdelle sivulle (Suomi-satelliitit, jonka linkki löytyy mm. tämän sivuston yläpalkista) kaikki tällä hetkellä Maata kiertävät ja Suomeen rekisteröidyt satelliitit.

Suurin osa satelliiteista kuuluu Iceye-yritykselle, mutta on joukossa myös muutama yliopistosatelliitti ja parin muunkin suomalaisen yrityksen satelliitti. Täytyy muistaa, että mm. Iceye:lla on yrityksenä enemmän satelliitteja avaruudessa, mutta osa niistä on rekisteröity muualle kuin Suomeen. Tämän takia osaa Iceye:n satelliiteista ei ole listattu sivulla.

Päivitän ko. sivun suomi-satelliitit-listaa aina kun uusia satelliitteja laukaistaan ja ne saavat oman tunnuksensa. Poistan myös satelliitteja sitä mukaa kun niiden toiminta lakkaa ja ne tuhoutuvat Maan ilmakehässä tai ajetaan ns. “roskaparkkiradalle”.

Aalto 1 -satelliitti.

Siirtyminen Mastodoniin vai ei?

X-palvelun (ent. Twitter, jos joku ei nyt vieläkään tiedä) käytännöt ja politiikka on viime aikoina muuttunut koko ajan huonompaan suuntaa. Loin jo aiemmin oman rinnakkaisen Mastodon-tilin, jossa oli (ja on edelleen) tarkoitus julkaista kaikki X:n twiitit. Nyt tilanne on kääntymässä “päälaelleen”.

Ensimmäinen sysäys Mastodoniin siirtymiselle oli X-tilini kaappaus ja sen asianhoito X:n puolelta. Se oli vähintäänkin huonoa ja sai aikalailla taistella, että sain tilin hallinnan itselleni takaksin. Ns. asiakaspalvelu loisti poissaolollaan ja käyttäjän näkökulmasta tuntui, että ainoa asia joka kiinnosti X:ssä oli minun perusteluni miksi joku olisi kaapannut tilini. Noh taistelujen jälkeen sain tilini taas hallintaan ja jatkoin sen käyttöä vanhaan tuttuun tapaani.

Nyt on kuitenkin ollut jo jonkin aikaa tummia pilviä X.n päällä. Olen erityisesti huomannut huolestuttavia piirteitä ja muutoksia heidän käytännöissään sekä politiikassaan. Esimerkiksi aiemmin twiitit mitä minulle tarjottiin, olivat asianmukaisia ja joskus jopa kiinnostavia koskien asioita ja henkilöitä (sekä tahoja) joita seuraan palvelussa. Nyt palvelun kautta tarjotaan ihan jonnin joutavia päivityksiä tahoilta joita en edes seuraa saati olisin kiinnostunut seuraamaan. En tiedä miten palvelu on muuttanut algoritmejaan, mutta nyt tuntuu ettei X:n kautta saa enää mitään infoa puhumattakaan järkevästä ja relevanttista.

Toiseksi, keskustelun laatu on…. noh laadutonta, suoraan sanoen. Olen huomannut uutisia useammankin tahon poistumisesta X:stä, johtuen juuri keskustelun laaduttomuudesta ja jopa suoranaisesta epäasiallisesta kommentoinnista (näin nätisti sanottuna). Täytyy kyllä myöntää, että itsekkin olen kiinnittänyt huomiota kuinka kommentointi on muuttunut ja kuinka paljon vähintäänkin epäasiallista tekstiä palvelun kautta suolletaan ulos.

Omalta osaltani olenkin pättänyt siirtää pääasiallisen “twiittailun” Mastodonin puolelle, jossa ainakin vielä keskustelun taso ja laatu on hyvää. Odottelenkin mielenkiinnolla miten X:n moderointi kehittyy ja jos suunta on sama kuin tällä hetkellä, on kyllä pakko luopua X.n käytöstä kokonaan. Lisäksi X:n kaavailema maksullisuus, huonontuneen palvelun laadun kanssa, ei kyllä houkuttele jatkossa panostamaan ko. palvelun käyttöön. Myös nettisivujen kehittäjille tuli yllättävä uusi “ominaisuus” joka näkyy käyttäjille joka kerta kun käytäjä ei ole kirjautunut omalle X-tililleen. Oheisessa kuvassa vasemmalla tilanne jossa käyttäjä (minä) on kirjautunut X-tililleen ja oikealla tilanne jossa ei. Tämä muutos tarkoittaa ominaisuuden hyödyntäjille sitä, että on tarkkaan harkittava haluaako käyttää jatkossa X:n palveluja, jos kaikkien viestien lukijoiden pitää olla X:ssä kirjautuneena ja täten heillä pitää olla oma tili.

Kuva: Harri Haukka.

On kyllä pakko kysyä, että miksi maksaa huonontuneesta palvelusta? Ehkä ei kannatakkaan…

Kaiken edellä mainitun seurauksena, lisäsin Mastodonin näkyvyyttä sivullani lisäämällä sen heti toiseksi, viimeisimmän blogi-postaukseni alle, etusivun oikealle palstalle sekä omalle sivulleen ylävalikkoon. Jos, ja kun, X-palvelun poistuu, tulee Mastodon korvaaman sen sellaisenaan.

Revontulet alkavat valtaamaan yötaivaat

Syksy on tuloillaan ja illat myös eteläisessä Suomessa alkavat pimentymään vauhdilla. Lisäksi Auringon aktiivisuus on kohonnut pikku hiljaa tuoden revontulet yötaivaalle. Kannattaakin nyt viimeistään suunnata Ilmatieteen laitoksen sivulle ja alkaa seurailemaan revontuliennusteita.

Talvi tulee vääjäämättä ja nyt alkaa olemaan jo todella syksyn tuntua ilmassa, kun lämpötilat alkavat lähestymään kohti nollaa. Syksyn myötä myös illat ovat pimentyneet ja täten tähtitaivaan kohteet alkavat hiljalleen taas näkymään niitä tiiraileville.

Pimentyneet illat ovat myös nostaneet revontulihavainnot näkyville ja mm. Ursan Taivaanvahti-palvelussa on jo kasa päin havaintoja tältä syksyltä, mutta myös sosiaalisen median kanavat alkavat aika ajoin pullistelemaan upeita havaintokuvia. Valitettavan usein, varsinkin viime vuosien ajan, revontulet ovat ihastuttaneet lähinnä pohjoisessa asuvia ja harvakseltaan myös keskisessä Suomessa asuvia. Nyt on kuitenkin siirrytty Auringon aktiivisuudessa siihen vaiheeseen, että myös eteläisessä Suomessa (ts. pääkaupunkiseudulla) alkaa olemaan aiempaa paremmat mahdollisuudet havainnoida pohjoisen taivaan revontulia.

Monesti minulta on kyselty, että “Milloin niitä revontulia nyt oikein näkyy?“. Tähän ei ole ihan kaiken kattavaa vastausta, mutta kaksi perusoletusta revontulien näkemiseen lienevät seuraavat. Ensimmäiseksi Auringossa on pitänyt tapahtua purkaus, joka on suuntautunut kohden Maata. Toiseksi, paras kellon aika jolloin normaalissa tapauksessa revontulia kannattaa tiirailla on puolen yön jälkeen, karkeasti noin kello 24:00 – 01:00 välisenä aikana. Toki muulloinkin voi revontulia ilmaantua, mutta edellä mainitut kaksi perusohjetta lienevät hyvä lähtökohta.

Toinen kysymys minkä olen monta kertaa kuullut on “Mistä minä voin nähdä onko nyt tulevana yönä revontulia näkyvissä?“. Tähän kysymykseen onkin sitten todella helppo vastata. Suuntaamalla Ilmatieteen laitoksen revontuliennustesivustolle. Kyseisellä sivustolla on hyvin selkeästi kerrottu lähipäivien avaruussääennuste ja mahdollisuudet havaita revontulia, jos ja kun taivas on selkeä.

Nyt ei kun vaan bongaamaan revontulia kameran kanssa tai ilman! Oheinen kuva on muuten esimerkki pääkaupunkiseudulla 18.9.2023 nähdystä revontulinäytelmästä, joka oli harvinaisen hieno ja harvinainen.

Revontulet 18.9.2023. Pähkinärinne, Vantaa. Kuva: Harri Haukka

Asunnon vuokrausta – taas kerran

Kylläpä se aika rientää. Aika tarkalleen viisi vuotta sitten laitoin oman yksiöni Perkkaalla, Espoossa, vuokralle muuton takia. Nyt on jälleen aika löytää uusi vuokralainen todella kivaan ja isoon kotiin.

Ironista on se, että julkisivu- ja maalämpöremontin yhteydessä asuntoon asennettiin ns. jäähdytinkonvektori jolla asuntoon saadaan kesäksi jäähdytys. Voi että sellainen olisi ollut tarpeen, kun itse asuin asunnossa noin 11 ja puolen vuoden ajan. Noh nyt saavat ainakin vuokralaiset nauttia viileydestä kesähelteillä. Asunnon omistajana myös maalämpöön siirtyminen on ollut aivan loistava päätös taloyhtiöltä. Vuoralaiselle tämä muutos ei luonnollisesti näy, mutta eipähän ole kasvavan kaukolämmön hinnan takia ainakaan vuokrankorotuspaineita. Maalämpö on nimittäin niin paljon edullisempaa näinä aikoina, kun kaukolämmön hinta on noussut jopa kymmeniä prosentteja.

Täytyy myös sanoa, että julkisivuremontin myötä myös koko talon yleisilme muuttui radikaalisesti parempaan. En ole ehtinyt remontin valmistumisen jälkeen kuin kaksi kertaa käymään asunnolla ja edelleenkin talo näyttää hyvältä.

Yksi hieman harvinaisempi piirre myös löytyy. Se, että sähkö kuuluu vuokraan. Empä ole itse ainakaan törmännyt vastaavaan koskaan. Tämäkin kertoo siitä, että taloyhtiötä on hoidettu hyvin ja asukkaita palvellen. Niin… ja nyt kun kohta puolin alkaa raidejokerikin rullailemaan läheltä, niin pitääkin taas alkaa katselemaan olisiko ko. talossa isompia asuntoja jonne voisi jossain kohtaa itsekkin muuttaa. Ei ehkä ihan vielä, mutta jossain kohtaa tulevaisuudessa.

Nyt siis pitäisi taas löytää tähän oivaan kotiin uusi vuokralainen. Hinta-laatu -suhde on enemmäin kuin kohdillaan ja tarkempaa tietoa löytyy asunnon esitteestä.

Suora linkki: https://www.vuokraovi.com/vuokra-asunto/espoo/perkkaa/kerrostalo/1418060 

Asunnon myyntiä ja vuokrausta

Huhtikuu 2023 alkoi asuntoasioiden hoitamisen parissa. Päätimme laittaa myyntiin kolmion Pähkinärinteessä (Vantaalla) ja vuokralle yksiön Perkkaalla (Espoo). Sattuman kauppaa, että kaikki tämä sattui juuri samalle viikolle ja kuukaudelle.

Päädyimme laittamaan myyntiin Pähkinärinteessä sijaitsevan, vuonna 2017 rakennetun, kolmion. Ajattelimme, että olisimme jossain kohtaa perheen kanssa muuttaneet ko. asuntoon, mutta olemme sen verran tyytyväisiä nykyiseen asuntoomme, joten päätimme luopua kolmiosta. Lisäksi potentiaalinen muutto olisi vasta liki vuosikymmen päästä, niin meille ei ole ko. kolmiolle akuuttua tarvetta.

Nyt siis on tarjolla hieno kolmio ja koti sitä tarvitsevalle. Nyt kun saatiin vielä asunnon myyntiesite valmiiksi, niin kannattaakin käydä tsekkkaamassa tarkemmat tiedot oheisen linkin takaa. Koti sijaitsee erittäin hyvien yhteyksien varrelta, sen takia se alunperin hankittiinkin, mutta tarpeiden muututtua emme itse muuttaneet ko. ihanaan asuntoon. Leppävaara ja Myyrmäki ovat molemmat lyhyen matkan päässä, sekä omalla autolla että ennen kaikkea julkisilla. Sijainti on myös ihanteellinen kehäteiden (Kehä 1 ja Kehä 3) suhteen.

Kyseessä on vieläpä nurkkahuoneisto, ja täten avaralla lasitetulla parvekkeella kiva viettää aikaa ja läheinen Lammaslammen ulkoilualue tarjoaa paljon mahdollisuuksia kesät talvet. Lisäksi talon uutuudesta johtuen, ei remontteja ole näköpiirissä pitkiin aikoihin. Oiva koti siis hyvin pitkäksi aikaa. Niin ja ikkunanäkymässä ei ole heti toisen kerrostalon seinä, vaan puita ja luontoa.

Samaan aikaan laitoimme Perkkaalla sijaitsevan liki 40 neliön yksiön vuokralle, kun pitkäaikainen vuokralaisemme hankki itselleen oman uuden kodin. Eli jos hyvällä paikalla sijaitsevan yksiön vuokraus kiinnostaa, olkaa rohkeasti yhteydessä minuun. Ei kannata kuitenkaan odotella pitkään, sillä asunto on upea.

Tarkemmat tiedot kolmiosta: https://www.etuovi.com/kohde/20130953