EPSC:n väliaikatietoa.

EPSC 2013 Lontoossa on päässyt hyvään vauhtiin. Eilen maanantaina 9.9. oli erittäin mielenkiintoisia puheita mm. tulevasta ExoMars-hankkeesta johon myös Ilmatieteen laitos osallistuu kahdella instrumentilla. Lisäksi pääsi kuulemaan viimeisimmät uutiset mm. BepiColombosta. Tänään tiistaina 10.9. osallistuin taasen vähintäänkin yhtä mielenkiintoiseen CubeSate (minisatelliitit) -sessioon jossa lensi jos jonnin moisia ideoita miten pieniä satelliitteja voitaisiin hyödyntään. Oli Mars-hankkeita, radioobservatorioita ja jopa kuulentoja. Kaikki eivät tosin olleet ihan loppuun asti ajateltuja, mutta esitelmät kuitenkin herättivät mielenkiintoisia ideoita. Jopa avaruusinsinöörissä. Illalla on vuorossa vielä posterisessio numero yksi, jossa allekirjoittaneella ei ole yhtään posteria esiteltävänä. Torstain vastaavassa onkin sitten kaksi.

Iltapäivällä pistäydyin Tower of Londonissa joka on yksi tunnetuimmista Lontoon nähtävyyksistä. Kyseisessä paikassa on nähtävillä mm. Englannin kuninkaalliset kruununjalokivet. Ohessa yksi kuva Tower of Londonista.

image