Hieman herkkuja avaruusfriikeille.

Maailmalla on paljon erinlaista avaruusaiheista krääsää tarjolla. Itse en varsinaisesti keräile mitään erityistä, mutta jos työ- tai muilla matkoilla sattuu jotain mielenkiintoista avaruusaiheista tavaraa eteen, niin monesti tulee tehtyä ostoksia. Meillä Suomessa tilanne on aika huono. Jos haluaa hankkia itselleen jotain erikoisempaa avaruusaiheista tavaraa, niin ainoa tie on katsoa mitä muualta Euroopasta tai USA:sta löytyy. Valitettavasti monesti kaikkein kiinnostavin krääsä löytyy USA:sta ja tällöin saa varautua suhteettoman suuriin postikustannuksiin. Tai mikä ikävintä, monet USA:laiset yritykset eivät edes myy USA:n rajojen ulkopuolelle. Tilanne on kyllä aika turhauttava, varsinkin jos etsii jotain tiettyä tavaraa.

Itse en ole koskaan ostanut itselleni rannekelloa. En ennen kuin sain tietooni, että venäläisillä kelloja valmistavilla yrityksillä on erittäin laajat avaruusaiheiset mallistot. Varsinkin Vostok ja Vostok-Europen valikoimista löytyy suhteellisen huokeita ja upeita kelloja “avaruusfriikeille”. Houkutus tälläiselle avaruusaiheiselle kellolle kasvoi liian suureksi ja niimpä päätin hankkia itselleni Vostok-Europen Energia-kellon. Kyseinen kello on Energia-raketin teemakello (kuva alla) ja sen takapuolelle on kaiverrettu ko. raketin kuva, nimi ja sarjanumero (kyseistä kelloa on muuten tehty vain 1000 kappaletta). Muutenkin kellon design on ottanut erittäin paljon vaikutteita raketista. Mikä parasta, kelloista tietävän kaverini mukaan venäläisten tekemät laatukellot ovat yhtä laadukkaita kuin 10 kertaa kalliimmat eurooppalaiset merkkikellot. Toivottavasti tästä kellosta on iloa vuosiksi eteenpäin.

Tätä kelloa on tarjolla neljällä eri taustavärillä ja jokaista värimallia on tehty vain 1000 kpl.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *