LiveCast:n testausta tienpäällä.

Hankin itselleni LiveCast-tilin tossa taannoin pääasiassa testausmielessä. LiveCastin idea on se, että omalla kännykällä voi lähettää suoraa videokuvaa internettiin, esimerkiksi omille kotisivuille, hyvin helposti ilman suurempia ohjelmointitaitoja. Yksi hyvä ominaisuus ohjelmalla on se, että kaikki videot tallentuvat myös palvelimelle josta niitä voi sitten jälkikäteen katsella tai vaikka tallentaa omalle kotikoneelle.

Tälläiselle palvelulle on ainakin minulla ollut monesti tilausta mm. eri tähtiharrastustapahtumien yhteydessä. Olen tehnyt nyt muutamia testejä ja niiden perusteella palvelu on osoittautunut hyvinkin lupaavaksi. Onneksi LiveCast ei rajoitu pelkästään mobiililaitteisiin, vaan se on myös saatavilla normaalille PC-koneelle (Windows:lle). Tosin PC-versio on vielä kehitysvaiheessa ja se ei vielä ehkä ihan vastaa niihin odotuksiin, mitä ainakin minulla on ko. ohjelmistoa kohtaan. Toivotaaan, että kehittelijät jaksavat panostaa PC-versioon jatkossa.

Ensimmäinen todellinen testi LiveCast:lle tuli tänään 27.10.2011, kun ajelin töihin Kehä-1:stä. Vähän ennen Lahden väylää, Kehä-1:n liittymässä länteen päin ajettaessa, oli suurehko kuorma-auto ilmiliekeissä. Siinä hitaasti ohiajaessani laitoin kännykän LiveCast-lähetyksen päälle ja toivoin, että jotain videokuvaa saataisiin tallennettua. Noh oheinen video oli tuloksena. Jos joku nyt sattui juuri samaan aikaan olemaan minun LiveCast-sivulla, niin silloin saattoi nähdä ko. videon suorana.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *