Kassiopeian 10v-tilaisuuden jälkimaininkeja.

Viime viikonloppuna (23.10.) pidettiin Kassiopeian 10v-tilaisuus jossa palkittiin Kassiopeian jäseniä hienoilla viireillä, jaettiin kesäkuvakilpailun palkinnot ja päästiin nauttimaan Jari Mäkisen hienosta luennosta. Yllätyksekseni allekirjoittanut oli yksi Kassiopeian viireillä palkituista. Kiitokset yhdistykselle tästä hienosta muistamisesta. Viiri on nyt asetettu arvoiselle paikalleen.

Jari Mäkisen luento ei alkanut ihan toivotulla tavalla. Nimittäin, jälleen kerran, Varkauden kirjaston tietotekniikka petti. Kaikki näytti hyvältä vielä 15 minuuttia ennen luentoa, mutta kuin kirouksena videotykki päätti sammuttaa itsensä juuri kun luentoa seuraamaan tullut yleisö alkoi valumaan auditorioon. Onneksi meillä oli ohjelmassa edellä mainitut muistamiset ja palkintojen jaot. Saimme niillä nimittäin lisäaikaa videotykkiongelman ratkaisuun. Aikamme räplättyämme, kuin ihmeenkaupalla, videotykki alkoi toimimaan ja luento pääsi alkamaan “vain” 20 minuuttia myöhässä. Tilasimme jo varatykin paikalle, kun tilanne näytti todella onnettomalta. Noh mitä sitten opimme tästä. Ainakin sen opimme, että aina pitää olla yhdistyksen oma videotykki mukana, vaikka paikanpäällä olisikin “toimiva” videotykki. Onneksi kirjaston videotykki sentään toimi moitteettomasti luennon loppuun asti ja emme enää kokeneet verenpainetta nostavia ongelmia.

Jarin esitys oli loistava. Vaikka aikaa olikin rajallisesti ja aihealue erittäin laaja, niin Jari onnistui erinomaisesti poimimaan kaikki oleelliset seikat avaruusmatkailun saralta. Olipahan siellä muutama mielenkiintoinen fakta joita minäkään en ennen Jarin luentoa tiennyt. Myös yleisö oli tyytyväinen näkemäänsä ja kuulemaansa. Luennosta ja oheisohjelmasta on muutamia kuvia Kassiopeian galleriassa. Käykeepä siis tsekkaamassa ne jos kiinnostaa.

Jari Mäkinen esittelee "avaruusruokaa" jota voi ostaa lähimarketista.

Jari Mäkinen esittelee "avaruusruokaa" jota voi ostaa lähimarketista. Kuva: Jari Juutilainen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *