Kassiopeian juhlaviikonloppu edessä.

Tuleva viikonloppu on Warkauden Kassiopeian juhlaviikonloppu. Tänä syksynä tulee kuluneeksi 10 vuotta siitä, kun joukko Varkauden alueen tähtiharrastajia kokoontui Varkauden lukiolle perustamaan uutta tähtiharrastusyhdistystä. Aika on kulunut nopeasti tästä kokouksesta ja paljon on sen jälkeen tapahtunut. En tässä nyt sen enempää muistele historiaa. Siitä kiinnostuneet voivat lukea tuoreimman Ad Astran jossa on kattava historiikki Kassiopeian ensimmäisestä vuosikymmenestä.

Haluan kuitenkin tässä muistuttaa blogini lukijoita tulevan sunnuntain (23.10.) 10-vuotis juhlaluennosta jonka pitää tiedetoimittaja Jari Mäkinen. Jarin luento pidetään Varkauden kirjastolla kello 14:00 alkaen. Toivonkin, että paikan päällä nähdään suuri joukko avaruusasioista kiinnostuneita ihmisiä.

Omalta osaltani tuleva viikonloppu koostuu juhlaluennon lisäksi myös Härkämäen observatorion kerhotalotalkoista ja sen jälkeen pidettävästä, jo perinteisestä, peli-illasta. Toivon, että näen talkoissa ja miksei myös peli-illassa vanhoja ja uusia kassiopeialaisia. Peli-illat ovat olleet säännöllisen epäsäännöllinen aktiviteetti Härkämäellä. Yleensä olemme pelailleet suhteellisen pienellä joukolla, mutta jos blogin lukijoissa on innokkaita pelaajia jotka haluavat lisätietoa aiheesta, niin ottakaapa yhteyttä allekirjoittaneeseen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *