Kerhoseminaarissa pohdittiin tulevaisuutta ja katsottiin menneisyyteen.

Viime viikonloppuna (18.-20.11.) pidettiin Artjärvellä jo perinteeksi muodostunut Ursan kerhoseminaari jonne kokoontuivat yhdistysaktiivit ympäri Suomea. Tällä kertaa pohjoisimmat osallistujat tulivat Oulusta jossa muuten järjestetään seuraavat tähtipäivät. Tähtipäivistä myöhemmin blogissani, kun ne ovat ajankohtaisemmat. Mutta sitten itse seminaariin. Jo tässä vaiheessa kannattaa tsekata seminaaarin tuloksia ja ajatuksia tapahtuman sivuilta. Allekirjoittanut oli ensisijaisesti paikalla kansainvälisen avaruusviikon Suomen koordinaattorin ominaisuudessa, mutta sen lisäksi edustin Warkauden Kassiopeiaa.

No mitä sitten seminaarissa oikein puuhasteltiin. Allekirjoittanut esitteli luonnollisesti tämän vuoden avaruusviikon tuloksia ja loppuyhteenvedon. En tässä rupea kertaamaan viikon onnistumista, koska sen voi kukin käydä lukaisemassa seminaarin kotisivuilla. Avaruusviikon lisäksi keskustelua aiheutti tuleva Cygnus ja keskustelujen perusteella tuleva Cygnus näyttää olevan hyvin “hanskassa”. Virallisesti Cygnuksesta ilmoitellaan myöhemmin, kun olemme saaneet Ursan jaostoimikunnassa viralliset asiat hoidettua. Myös tähtipäivät aiheuttivat jonkin verran keskustelua. Lähinnä sen vuoksi, koska järjestäjäosapuoli oli edustettuna seminaarissa. Saimmekin hyvän käsityksen siitä millainen paikka tähtipäivien pitopaikka Oulun Tietomaa oikein on. Ehkäpä eniten keskustelua aiheutti tähtiharrastuspäivä joka on ollut viimevuosina hieman “alamaissa”. Pohdimme jopa sitä, että onko ko. päivää edes järkeä järjestää tulevaisuudessa. Tulimme kuitenkin siihen tulokseen, että päivää yritetään jatkossa mainostaa hieman toisella tavalla yhdistyksille ja siten nostaa päivään osallistuvien yhdistyksien määrää. Emme siis vielä kuopanneet päivää. Tosin jos tulevaisuudessa päivään osallistuvien tahojen määrä ei nouse tai se jopa laskee, niin sitten on pakko miettiä päivän kohtaloa uudelleen.

Kaiken kaikkiaan seminaarista jäi hyvä “tekemisen meininki” -fiilis. Toivottavasti vaan kaikki suunnitelmat saadaan toteutusasteelle. Mutta sen kertoo sitten tulevaisuus.

Panoramakuva kerhoseminaarin keskustelusta. Kuva: Harri Haukka.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *