MetNet YLEn Prisma Studiossa.

Eilen keskiviikkona (23.11.) oli kuvauskeikka YLEn Prisma Studio -ohjelmaan. Itse en kyllä ollut haastateltavana, vaan toimin MetNetin 1:1 mallin “roudarina”. IL:n puolelta haastateltavana oli Sini Merikallio ja aiheena oli MSL ja marstutkimus ylipäätänsä. Mikä ilahduttavinta, MetNet oli kuvissa todella paljon ja Sini saikin mainostettua hanketta ihan mukavasti. Tätä kirjottaessa en tosin tiedä miten paljon MetNetistä on juttua itse lopullisessa ohjelmassa (jonka “ensi-ilta” on torstaina 24.11. kello 20:00 YLE Teemalla). Joka tapauksessa vaikkei MetNetistä olisikaan juurikaan juttua itse ohjelmassa, niin kyllä se tulee näkymään lähetyksessä todella upeasti.

Kuvauskeikkaan meni yllättävän paljon aikaa, jos laskee mukaan alku- ja loppuvalmistelut jotka tein IL:ssä. Karkeasti voin arvioida, että kaiken kaikkiaan keikkaan kului yksi työpäivä. Itse kuvaukset YLEllä eivät kestäneet kuin reilun tunnin, mutta alkujärjestelyihin meni tovi. Toisaalta olipa myös lopputulos upea ja sehän on tärkeintä. Allekirjoittaneelle oli erityisen mukavaa päästä seuraamaan kulisseihin, että kuinka tv-ohjelmaa oikein tehdään. Katsojille kun näkyy vain se lopputulos ja kaikki muu mikä ohjelman tekoon liittyy jää näkemättä ja kokematta. Oli varsinkin mielenkiintoista seurata kuinka ohjaamossa työskennellään ja huomata myös se, että ei ne otot aina kerralla mene putkeen.

Jos missaatte lähetyksen ensi-illan ja uusintalähetykset, niin ohjelma on näkyvissä YLE Areenassa jonkin aikaa. Kannattaa siis suunnata sinne. Ohessa vielä yksi kuva studiolta, jossa allekirjoittaunut poseeraa MetNetin vieressä.

Allekirjoittanut Prisma Studion kuvauksissa MetNetin kanssa. Kuva: Jukka-Pekka Heiskanen / YLE.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *