Live-lähetystä pukkaa ulos

Päätin tossa reilu viikko sitten, että yritän toteuttaa suoran nettitv-lähetyksen Härkämäen kerhotalon avajaisista. Nyt on alustavat valmistelut jo niin pitkällä, että enää on jotain hienosäätöä tehtävänä ja testata live-lähetyksen tekemistä. Suurin ongelma oli yllättäen se, että miten saan webbikameran kuvan suoraan nettiin. Valitettavasti WordPressissä ei ole mitään omaa sovellusta jolla homman voisi hoitaa, vaan tarvitaan joku “ulkopuolinen” taho jonka kautta kuvaa lähetetään verkkoon ja siten myös kaikkien nähtäville.

Netissä on tällä hetkellä kaksi kohtuu suosittua palvelua jonka kautta voi lähettää suoraa videokuvaa nettiin. Nämä ovat UStream ja JustinTV. Molemmat ovat aikalailla samanlaisia, mutta toinen toimii paremmin toisissa tilanteissa ja toinen taas toisissa. Tein siis tunnukset molempiin palveluihin ja lopullisen päätöksen siitä kumpaa käytän Härkämäen kerhotalon suoraan lähetykseen teen testien jälkeen. Ainoa haittapuoli molemmissa palveluissa on se, että koska käytän ilmaisversioita, niin lähetyksien alussa (ja varmaan myös aikana) tulee mainoksia. Noh tämä on vaan hyväksyttävä ja tuskin se ketään niin paljoa haittaa.

Härkämäen suoraa lähetystä voi ensisijaisesti seurata Kassiopeian Live-lähetys -sivulla 19.5. kello 14:sta alkaen, mutta myös tämän blogin Live-kamera -sivulla pääsee katselemaan samaa kuvaa. Allekirjoittaneen Live-kamera -sivulla on näkyvissä sekä UStream, että JustinTV -lähetykset, mutta luonnollisesti vain toinen on aktiivinen kerhotalon avajaisten aikaan. Suosittelenkin, että suuntaatte ensisijaisesti Kassiopeian sivulle.