EPSC 2013 Lontoossa lähestyy ja muita kuulumisia…

Eipä ole vähään aikaan tullut kirjoiteltua blogiin kuin Twitterin välityksellä. Eipä toisaalta ole avaruusrintamalla paljoa tapahtunutkaan ja Twitter-viestit ovat ainoa mitä on tullut naputeltua. Nyt kuitenkin alkaa olemaan se aika vuodesta taas jolloin jo perinteeksi muodostunut EPSC (European Planetary Science Congress) lähestyy ja on aika valmistella ja tulostella posterit konferenssia varten. Tänä vuonna EPSC järjestetään muuten (9.-14.9.) Lontoossa, UCL:ssä  jossa olen pikaisesti kertaalleen vieraillut. Mukavaa päästä nyt vähän paremmin tutustumaan paikkaan ja muutenkin Lontooseen.

Tänä vuonna allekirjoittaneella on “vain” kaksi posteria esiteltävänä, mutta nekin harmittavasti samaan aikaa, joten joudun juoksemaan kahden posteripaikan väliä. Toinen näistä postereista on RITD-projektin posteri (Re-entry: inflatable technology development in Russian collaboration, http://ritd.fmi.fi), joka on MetNetin “spin-off” -projekti. Toinen on jälleen kerran Härkämäen observatorion posteri joka on tänä vuonna nimetty “Pro-Amateur Observatories as a Significant Resource for Professional Astronomers – Taurus Hill Observatory“. Härkämäen posteri esittelee tututtuun tapaan observatoriolla tehtyä tieteellistä havaintotyötä. Molemmat posterit pitäisi esitellä yleisölle torstaina 12.9. 17:45 – 19:15 välisenä aikana. RITD-posteri löytyy posteripaikasta P84 ja Härkämäen taas paikasta P187.

PS: Härkämäen posterin PDF-versio löytyy muuten jo Kassiopeian julkaisuarkistosta josta sen voi käydä katsastamassa.

Härkämäen posteri EPSC 2013, Lontoo.

Härkämäen posteri EPSC 2013, Lontoo.