Ukkoskausi avattu tänä vuonna

EGU:n ekan päivän yksi huipennus oli ehdottomasti jo hieman odotettukin ukkonen. Tosin ei se ihan täydellä ryminällä iskenyt konferenssikeskuksen päälle, mutta muutaman jyrähdyksen kuulin ja kuvan sai otettua.

Avaruusinsinööri oli jo etukäteen katsellut hieman sääennusteita Wieniin ja ne ennustelivat maanantai-iltapäivälle ukkosen mahdollisuutta. Tällä kertaa ennusteet pitivät kutinsa ja pieni ukkosenpoikanen saapuikin jyrinän kera Wienin konferenssikeskuksen tuntumaan. Harmittavasti salamat jäivät tällä kertaa näkemättä, mutta jyrinää, ukkospilviä ja sadetta saatiin, joten voinen todeta omalta osaltani tämän kesän ukkoskauden avatuksi.

Toivottavasti nämä ukkoset eivät sitten olleet ne ainoat tälle kesälle. Viime vuosi oli onneton ukkosten suhteen. Joko niitä ei sattunut olemaan siellä missä minä olin tai sitten niitä oli ihan jossain muualla missä olin. Toiselle EGU-päivälle, eli tiistaille 29.4., on kanssa ennusteltu ukkosia, joten saa nähdä joko tärppäisi ja näkisi niitä salamoitakin.

image