Twitter-tili hakkeroitu – Mastodon sen tilalle.

Vaikka Twitter ei ole ollut mitenkään pääasiallinen tiedotuskanavani, on sitä kuitenkin tullut käytettyä säännöllisen epäsäännöllisesti. Valitettavasti joku pääsi hakkeroimaan sen ja käyttämään sitä roskasisällön jakamiseen.

Jo ennen hakkerointia akivoiduin Twitterin kilpailijan, Mastodonin, alustalla jakamalla siellä kaikki samat twiitit kuin Twitterin puolella. Noh nyt ainakin tämä duplikoitujen viestien jakaminen on toistaiseksi jäissä (kirjaimellisesti). Voi olla, että jatkossa siirryn enemmän tai vähemmän kokonaan Mastodonin puolelle, ihan vaan johtuen Twitterin viimeaikaisista käänteistä. Asiaan vaikuttaa myös se, että vaikka tein Twitterille välittömästi ilmoituksen tilini hakkeroimisesta, ei sieltä ole vieläkään noin kuukauden jälkeen tullut yhtään mitään vastausta saati sitten toimenpiteitä tilini palauttamiseksi. Sentään Twitterin automatiikka sai jäädytettyä tilini, ettei sitä kautta enää jaeta roskasisältöä.

Täten edellisestä johtuen, olen päätynyt siihen, että ammatillisissa sosiaalisen median asioissa keskityn jo mainitun Mastodonin lisäksi LinkedIn:iin, jättäen joskus mahdollisesti uudelleen avatun Twitter-tilini kolmanneksi kanavaksi, jossa jaan edellisisissä pääasiallisissa medioissa julkaistut viestini.

Eli jos ette jo seuraa minua Mastodonissa, niin tilini ja viestini löytyvät seuraavasta osoitteesta https://mastodon.online/@harrihaukka. LinkedIn-julkaisuni löytyvät taasen https://www.linkedin.com/in/harri-haukka/.