Myrskyjä metsästämässä… jälleen kerran.

Tuli jälleen viikonloppuna jahdattua salamoita ja siinä sivussa myös muutama todella kova sade- ja raekuuro. Yhteensä auton mittariin kertyi varmaan noin 600 kilometriä viikonlopun aikana. Ensimmäisenä päivänä (9.7.) suuntasimme porukalla Jokioisten ja Hämeenlinnan ympäristöön. Tällä reissulla saimmekin kokea lähes kaiken mitä Suomessa voi myrskybongari kokea. Ainoastaan trombi jäi uupumaan. Toisena “metsästyspäivänä” (10.7.) suuntasimme Kouvolan ympäristöön ja vaikkei ennusteet olleet aivan niin lupaavia kuin edellisenä päivänä, emme joutuneet pettymään.

Täytyy sanoa, että nykyteknologia tekee salamakuvauksesta helppoa. Ehkä jopa jo liian helppoa… Itselläni on nyt ollut muumalla kerralla mukana normaali digipokkari jolla olen kuvannut HD-tason videota. Kotona olen sitten katsonut videot läpi ruutu (eng. frame) kerrallaan ja aina kun on sattunut salama videolle, tallentanut sen kuvana. Helppoa, vaikka itse sanonkin. Kehotan siis kaikkia kokeilemaan tätä keinoa salamoiden metsästyksessä. Ainakin alussa. Jos kipinä syntyy, niin sitten voi siirtyä vaativimpiin kuvaustekniikoihin (mm. käyttämään triggereitä yms.). Laitoin muutaman otokseni omaan galleriaani. Lisäksi ohessa on pieni YouTube-video (kuvaajana meteorologi Pauli Jokinen) raekuurosta jonka koimme “metsästyksen” ohessa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *