Cygnusta kuumankosteassa säässä.

Jokioisten Cygnus jatkui todella kuumankosteissa merkeissä perjantaina ja lauantaina. Ihan samoihin kosteuslukemiin ei kumppaisenakaan päivänä onneksi päästy kuin mitä torstain lukemat olivat. Torstain kosteus oli joitain aivan käsittämätöntä ja hyvänä esimerkkinä siitä se, että kaikki info-tiskin paperit olivat kosteita ja nihkeitä. Harvemmin on Suomessa samanlaiseen ilmiöön törmännyt. Ulkomailla ilmiö ei toki ole erityisen harvinainen, mutta Suomen korkeudella on.

Tämän vuoden Cygnus on yllättänyt positiivisesti monella tavalla. Ensinnäkin ennakkoon hieman “pelätty” yleisökato ei toteutunut ja vaikka tätä kirjottaessani en tiedä lopullista osallistujamäärää, niin arvelisin sen olevat jossain 120 hujakoilla. Oli tarkka luku sitten mikä tahansa, niin olen iloinen, että Cygnus veti tänäkin vuonna porukkaa kasaan. Esitelmät mitä olen ehtinyt seurata, ovat olleet erinomaisia ja muutama uutuus joita tällä kertaa testattiin olivat menestyksiä. Tänä vuonna lanseerattiin lyhytesitelmät ja jaostorastit. Lyhytesitelmissä kukin esitelmöitsijä piti noin 5-10 minuutin esitelmän jonka jälkeen yleisö sai esittää muutaman kysymyksen. Tällä tavalla saimme yhdessä tunnissa käsiteltyä monta pientä aihetta joista ei olisi ollut varsinaiseen “pitkään estilemään” materiaalia. Jaostorasteilla muutama Ursan jaosto esitteli toimintaansa erilaisten demojen ja laite-esittelyjen muodossa. Molemmat uutuudet toimivat ja niitä toteutettaneen myös tulevien vuosien Cygnuksilla.

Niin ja säistä… Ukkoskuuroja ja jylinää on saatu todistaa kaikkina päivinä alueella ja näyttää siltä, että “pahinta” ei olla edes vielä koettu.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *