Valkea joulu…no ainakin melkein.

Joulun pyhät tuli vietettyä Joroisissa lievästi sanottuna hyvin vaihtelevassa säässä. Jouluaatto ja joulupäivä olivat ihan mukavan lumiset joten voidaan sanoa, että Joroisissa oli valkea joulu. Tosin lumet sulivat lähes kokonaan pois joulupäivän ja Tapaninpäivän välisenä yönä, kun vesisade pääsi “yllättämään”. Tosin lumien sulaminen taisi olla ongelmista pienin, sillä eteläistä ja läntistä Suomea riepotellut myrsky iski osittain myös Joroisiin. Ei tosin lähellekkään niin pahasti kuin moneen muuhun kuntaan Itä-Suomessa. Olisikohan syynä ollut Asta-myrsky joka riehui viime vuonna. Asta varmaan niitti sen verran tehokkaasti puut sähkölinjoille, että tällä kertaa ei varmaan ollut montaa puuta joka olisi voinut sähkölangoille kaatua. Kuitenkin mm. Joroisten Maavedellä oli sähköt tälläkin kertaa poikki noin vuorokauden verran. Kirkonkyläkin oli pimeänä, mutta vain hetken, noin 10 minuuttia.

Myrskyn jälkeen taivas selkeni jopa niin kirkkaaksi, että ajelin Joroisten venesatamaan katsomaan miten tähtitaivas oikein näkyy. Täytyy sanoa, että oli kyllä huikean hyvä sää tähtitaivaan havainnointiin. Harmi, ettei mukanani ollut mitään putkea jolla tiirailla taivaalle. Yritin ottaa kameralla kuvia, mutta kyllä se vaan niin on, että jos haluaa ottaa edes siedettäviä tähtikuvia, niin seurannalla varustettu jalusta pitää olla käytössä. Sain kuitenkin napattua oheisen “siedettävän” kuvan jossa näkyy hyvin kirkas Jupiter ja Seulaset. Alareunassa näkyy myös hieman valosaastetta.

Seulaset ja Jupiter Joroisten venesatamasta käsin kuvattuna.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *