Suomen avaruustutkimusseuran kevätkokouksessa.

Suomen avaruustutkimusseuran (SATS) kevätkokous pidettiin 18.3. tiedekeskus Heurekassa Vantaalla. Ennen kokousta SATSilaisilla oli mahdollisuus tutustua tiedekeskuksen näyttelyyn ja ilokseni totesin, että sitten avaruusviikon oli Heurekaan saatu uusi näyttely KlimaX. Sinäänsä KlimaX-näyttely ei sisältänyt mitään uutta ja ihmeellistä, mutta sen toteutus on oiva ja uniikki. Nimittäin jotta näyttelyalueelle voi mennä pitää laittaa jalkaan kumisaappaat, jotka onneksi saa lainaan Heurekasta. Ei siis tartte omia kumppareita tuoda mukanaan. Miksi sitten kumppareita tarvitaan näyttelyyn tutustuessa? Noh siksi, koska näyttelyn lattialla on noin 20cm vettä. Tämä onkin hieno oivallus tuoda esille ilmastonmuutosta ja sen vaikutuksia. Jos 20X0-näyttelyyn ei ole vielä ehtinyt tutustumaan, niin kannattaa kipaista Heurekaan. Sekä 20X0-näyttely, että KlimaX-näyttely ovat molemmat ehdottomasti tutustumisen arvoisia.

Niin mites sitten se SATS:n kevätkokous? Kokouksen aluksi yhdistyksen puheenjohtaja Sampo Niskanen piti esitelmän tuoreesta Haisunäätä-raketin laukaisusta. Esitelmän aikana ja sen jälkeen käytiin mielenkiintoisia keskusteluja itse raketin lennätyksestä sekä tekniikasta mitä raketin hyötykuorma pitää sisällään. Luulen, että itse lennätyksestä on enemmänkin juttua seuraavassa Avaruusluotain-lehdessä. Itse kokous meni sitten ihan normaalin kaavan mukaan, ilman mitään sen suurempia yllätyksiä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *