Vihdoinkin revontulia!

Revontulet ovat piilotelleet jossain, vaikka pitkäaikaisten ennusteiden mukaan Auringon aktiivisuuden huipun olisi pitänyt olla muistaakseni jo viime vuonna. Noh kuten varmaan tiedätte, on huippu siirtynyt ja itseasiassa vasta nyt aletaan lähestyä tämän kertaista Auringon maksimia. Yksi positiivinen seuraus Auringon aktiivisuuden kasvusta on se, että myös revontulia näkyy enemmän. Täällä eteläisessä Suomessa valosaaste ja luonnollisesti myös eteläiset leveyspiirit hankaloittavat revontulien havainnointia. Allekirjoittanut korkkasi revontulikauden avatuksi 7.3.2012, kun lähdimme pienellä porukalla metsästämään revontulia Kirkkonummelle. Erään pellon laidalta sitten havainnoimme himmeitä revontulia pohjoisella taivaalla, lähellä horinsonttia. Mikään suuri näytelmä ei tällä kertaa Kirkkonummen taivaalla ollut, mutta kuitenkin eka havainto tuli tehtyä. Ohessa allekirjoittanut poseeraa pellolla katsellen vihreitä revontulia jotka kuultavat lähellä horisonttia. Lisää kuvia löytyy galleriastani.

Blogisti katselee revontulia Kirkkonummella 7.3.2012.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *