Jälleen yksi lehti painoon – Avaruusluotain 1/2012.

Allekirjoittanut on kyllä sekaantunut pelottavan paljon eri lehtien tekemiseen. Paitsi, että olen Kassiopeian Ad Astra -jäsenlehden päätoimittaja ja taittaja, niin olen myös Suomen avaruustutkimusseuran (SATS) Avaruusluotain-lehden taittaja. En ole täällä aiemmin Avaruusluotaimesta kirjoitellutkaan, mutta nyt kun lehden tuorein numero on laitettu painoon, niin on varmaan oiva hetki sanoa muutama sana ko. lehdestä.

Lehtihän on todella pitkäikäinen. Ensimmäinen lehden numero näki päivänvalon jo vuonna 1960. Tänä vuonna lehdestä on menossa jo 47 vuosikerta. Joten ihan joka vuosi lehti ei ole ilmestynyt, kuten nokkelimmat voivat edeltä olevasta vuosikertamäärästä laskea. Kuitenkin viime vuosina lehti on vakiinnuttanut paikkansa ehkäpä tärkeimpänä SATS:n vuosittaisena “tuotoksena”. Tai ainakin näin voisi päätellä tuoreimmassa numerossa olevasta jäsenkyselyn tuloksia käsittelevästä artikkelista. Lehti koki uuden nosteen vuonna 2006, kun Merikallion Sini aloitti päätoimittajana (ja taittajana). Sinin jälkeen, vuonna 2010, vetovastuun otti Tiera Laitinen. Samalla minusta tuli lehden taittaja.

Tiedän, että Suomessa on paljon avaruudesta kiinnostuneita ihmisiä ja suosittelenkin teille kaikille, että tutustutte Avaruusluotaimen sisältöön lehden arkistosivulla. Lehti tulee jäsenetuna kaikille SATS:n jäsenille neljä kertaa vuodessa, mutta sen voi myös tilata erikseen, ilman jäsenyyttäkin. Vähän mainospuheeksihan tämä meni, mutta ei sillä väliä.

Avaruusluotain 1/2012 kansi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *