Venus Transit 2012 "Nordkapp Expedition" on kotiutunut.

Noin puolentoista viikon reissu pohjoiseen Norjaan on ohitse ja kaikki retkikuntalalaiset ovat kotiutuneet ehjinä. Reissu oli mukava ja sen kruunasi onnistunut Venuksen ylikulun kuvauskampanja. Sääennusteet nimittäin eivät olleet kovinkaan mairittelevat ylikulkupäivälle Nordkappin alueelle ja sen vuoksi jouduimmekin siirtymään hieman etelämpään. Onneksi sää havaintopaikallamme oli vähintäänkin kohtuullinen. Tosin hieman jäi harmittamaan se, että viimeisiä kahta kontaktia emme saaneet kuvattua, mutta minkäs sille säälle voi. Vaikka nämä kaksi jälkimmäistä kontaktia jäivätkin pilvien taakse, oli ryhmämme tyytyväinen kuvasaldoon, noin 700 kuvaan. Pieni osa kuvista on jo julkaistu Juutilaisen Jarin Pimennysmatkaaja-blogissa ja kohan tässä hieman levätään pois matkan rasituksia, niin uusia kuvia tulennee mm. Jarin blogiin ja Kassiopeian galleriaan loppuviikolla.

Ohessa on vielä “fiilistelyä” kuvaussessiostamme Russenesin laiturilta. Täytyy sanoa, että Härkämäen Lunt h-alpha-kaukoputki on ihan näppärä peli. Seuraava ylikulku olisikin sitten Merkuriuksen ylikulku vuonna 2016 ja saa nähdä missä ja miten sitä tulen havaitsemaan. Niin ja allekirjoittaneen sekalaisia kuvia matkasta löytyy galleriastani.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *