Avaruusluotain 3/2012 on "ulos tuutista".

Saimme päätoimittaja Tiera Laitisen kanssa tehtyä Avaruusluotan-lehden numeron 3/2012 todella nopeasti. Ehkäpä tässä on tullut sen verran rutiinia lehden taittoon, että “pipertämisessä” ei mene enää niin kauan kuin alkuaikoina. Positiivista oli lisäksi se, että paino toimitti lehden postiin ja edelleen postilaatikkoon ennätysajassa. Näin nopeasti lehti ei ole varmaan koskaan tullut painosta, joten siitä virtuaalinen hatunnosto heille. Tällä kertaa olin erittäin tyytyväinen lehden kansikuvaan. Kuvavaihtoehtoja oli lopussa kaksi. Toinen oli jo legendaarinen kuva Neil Armstrongista kävelemässä Kuun pinnalla ja toinen Armstrongin jalanjälki Kuussa. Valitsin näistä jälkimmäisen ja se osoittautui nappivalinnaksi. Printattuna kansi näyttää todella tyylikkäältä, vaikka itse sanonkin.

Tässä tuleekin kiire, jos aiomme saada vuoden viimeisen numeron ulos ennen vuodenvaihdetta. Tosin olen varma, että jos juttuja on vaan tarjolla, niin mitään ongelmaa taiton suhteen ei tule. Pitääkin kohta tehdä jo pohja valmiiksi numeroa 4/2012 varten ja alkaa kyselemään juttuja päätoimittajalta.

Niin ja mitä lehti pitää sisällään? Te ketkä ette ole SATS:n jäseniä tai muuten pääse lukemaan lehteä, niin ohessa on lehden sisällysluettelo. Lehtihän tulee kaikille SATS:n jäsenille jäsenetuna, joten kannattaa harkita jäsenyyttä 😉

– Puheenjohtajan palsta
– Päätoimittajalta
– Muista puhua tähdistä
– Neil Armstrong 1930 – 2012
– IAC 2012 Napolissa 1.-5. lokakuuta
– Plasmajarru päättää Aalto-1 -mission
– Pikku-uutisia avaruudesta
– Aurinkokuntatutkimuksen aakkoset
– Sähköpurjeen sovelluksia, osa 9: Miehitetyt Mars-lennot
– SATS tutkimaan yläilmakehää
– Sähköpurjekolumni
– Att nå himlakropparna, del VIII
– Cospar kuljettaa

Avaruusluotaimen kansikuvassa Neil Armstrongin jalanjälki Kuussa. Kuva: NASA.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *