EPSC:n “loppusanat”

Lontoon EPSC on siis onnellisesti takanapäin ja onkin siis hyvä vähän katsoa mitä se tarjosi. Jos nyt miettii mitkä sessiot olivat kiinnostavimmat allekirjoittaneelle, niin pitää mainita ainakin kaksi. Nämä ovat tähtiharrastussessio ja tulevat avaruushankkeet -sessio. Molemmat olivat edellisvuosien tapaan kiinnostavia sekä ammatillisesti, että myös ihan oman harrastuksen kannalta. Mitään mullistavia uutisia ei kumpikaan tosin tarjonnut, mutta esitelmät olivat ihan hyviä ja joitain ajatuksia ne herättivät.

Hieman EPSC:ssä jäi harmittamaan se, että Lontoossa ei ollut kovinkaan paljon esitelmiä tai postereita tähtiharrastuksesta. Härkämäen posterin lisäksi oli vain kaksi posteria joka määrällisesti oli negatiivinen yllätys allekirjoittaneelle. Etukäteen povasin, että juuri Lontoossa harrastajat olisivat näkyvästi esillä, mutta näin ei ollut. Sitä mistä tämä johtui, voi vain arvailla. Ehkäpä brittiharrastajat ja muut eivät uskaltaneet tulla esittelemään toimintaansa konferenssiin ammattilaisten eteen.

Ensi vuonna EPSC pidetään Estorilissa, Portugalissa, lähellä Lissabonia suurin piirtein samaan aikaan kuin nyt, eli syyskuun alussa. Saas nähdä miten portugalilaiset (ja espanjalaiset) tähtiharrastajat ryhdistäytyvät ja tulevat esittelemään toimintaansa EPSC:hen.

Lontoon EPSC:n illanvietto oli jokilaivalla. Kuva: Harri Haukka.

Lontoon EPSC:n illanvietto oli jokilaivalla. Kuva: Harri Haukka.