Avaruusluotain 3/2013 ulos “tuutista”

Saatiimpa taas valmiiksi Avaruusluotain-lehden numero joka tällä kertaa onkin vuoden kolmas. Vielä pitäisi yksi lehti saada taitettua tämän vuoden puolella, mutta se tulee vasta sitten joskus marraskuussa ajankohtaiseksi. Tällä kertaa lehden kanteen valitsin Voyager 1 -luotaimen joka nyt taitaa vihdoinkin olla oman aurinkokuntamme ulkopuolella. Tosin tässä täytyy “koputtaa puuta” ja muistaa, että samaa on uutisoitu vuosien mittaan useampaankin otteeseen. Noh jossain vaiheessa luotaimen pitää väkisinkin saavuttaa aurinkokunnanraja. Ehkäpä tällä kertaa ollaan mittauksien suhteen oikeassa.

Lehden sisällysluettelo kertoo seuraavaa:

  • Puheenjohtajan palsta
  • Päätoimittajalta
  • Orpoplaneettojen revontulien havaitsemisesta
  • Rakettitieteen jalanjäljillä – Osa 5: Osien integrointi
  • Aalto-2 nanosatelliitti osana kansainvälistä QB50-satelliittiparvea
  • Voyagerin kertomaa: ihmeiden tekeminen on inhimillistä
  • Yksityiset rakettifirmat nousussa
  • Sähköpurjekolumni
  • Femtitals-färder i solsystemet, del II
  • Yläilmakehän luotainpalloprojektin tilanne

Ihan kivasti siis saatiin tälläkin kertaa juttuja lehteen. Niin ja te jotka nyt ihmettelette mistä ko. lehden voi saada haltuunsa, kannattaa liittyä joko Suomen avaruustutkimusseuraan tai katsastaa onko lähikirjastoon tullut lehti. Ohessa vielä kansikuva josta alussa jo mainitsin.

Avaruusluotain 3/2013 kansi. Kuva: NASA/SATS/Harri Haukka.

Avaruusluotain 3/2013 kansi. Kuva: NASA/SATS/Harri Haukka.