EGU kutsuu taas avaruusinsinööriä

EGU 2014 (European Geosciences Union General Assembly) järjestetään jo totuttuun tapaan Wienissä, Itävallassa. Tällä kertaa ajankohdaksi saattuu vappuviikko ja sen myötä myös avaruusinsinööri ei ole koko viikkoa konferenssissa.

EGU lähestyy siis taas. Tällä kertaa avaruusinsinööri menee konferenssiin esittelemään RITD (Re-entry: inflatable technology development in Russian collaboration) -projektin viimeisimpiä kuulumisia ja ehkäpä hieman myös tulevaisuutta. Tälläkin kertaa esitys on ns. posteriesitys joita olen pitänyt mm. Härkämäen havaintotyöstä useaan otteeseen EPSC:ssä männä vuosina. Täytyy sanoa, että allekirjoittaneella sattui hyvä tuuri, koska RITD-posterin esitysaika on tiistaina 29.4. kello 17:30-19:00. Näin ollen kotia pääsee jo vapuksi (joka on siis torstaina ko. viikolla) ja konferenssin annin saa kivasti tiivistettyä kolmelle päivälle. Itse asiassa olin myös viime vuonna vain osan EGU-viikosta paikalla, koska silloinkaan ei koko ajaksi löytynyt ammatillisesti kiinnostavaa ohjelmaa.

Yritän kirjoitella blogiini jokaisena kolmena päivänä, ainakin yhden jutun per päivä. Jos ei muuta niin ainakin tiivistelmät mitä kunakin päivänä konferensissa tapahtui ja mitä mielenkiintoista ohjelmaa tuli seurattua. Niin ja tietysti pistän blogiin myös esittelyn RITD-posterista, kun se on valmistunut.

Ohessa muuten vielä lyhyt video EGUsta. Tämä kyseinen video on kooste viime vuoden EGUsta. Videosta näkee aika kivasti millainen EGU on ja mitä siellä tapahtuu.