Avaruusinsinööri Google Play lehtikioskissa

Avaruusinsinööri-blogia on voinut seurata Googlen Currents -palvelussa jo jonkin aikaa, mutta Google päätti lakkauttaa palvelun ja korvata sen Google Play lehtikiosti -palvelulla. Myös avaruusinsinööri siirtyi käyttämään tätä palvelua.

Googlen Play lehtikioskiin voi kuka tahansa lisätä oman bloginsa RSS-syötteen Googlen Producer-palvelun kautta. Hyvä puoli tässä lehtikioskissa on se, että sillä tavalla saa helposti perustettua siistin näköisen verkkolehden omasta blogistaan ja ylläpitoa ei tarvitse juurikaan tehdä perustamisen jälkeen. Ainoa huono puoli on se, että verkkolehteä pääsee, ainakin toistaiseksi, lukemaan vain Android-käyttöjärjestelmällä varustetulla puhelimella, tabilla tai tietokoneella. Googlen Producerin puolella tosin on myös iPhone ja iPad mainittu, mutta koska allekirjoittanut ei omista kumpaakaan laitetta, niin en osaa sanoa mistä lehtikioskin lehdet löytyvät ko. laitteiden käyttäjille. Tämä laite- ja käyttöjärjestelmärajoitteisuus tietysti vähentää hieman potentiaalista lukijakuntaa, mutta siitäkin huolimatta palvelun käyttöönotto on juurikin perustamisen helppouden takia suositeltavaa. Ompahan ainakin yksi lisäpalvelu jossa blogia voi lukea vaivattomasti.

Avaruusinsinööri-blogin lisäksi Google Play lehtikioskista löytyvät myös Pimennysmatkaaja-blogi ja Warkauden Kassiopeian uutiset. Eli jos otatte käyttöön ko. palvelun, niin etsikääpäs myös ed. mainitut blogit sinne luettavaksi.

Avaruusinsinööri-blogi Google Play lehtikioskissa. Kuva: Harri Haukka.

Avaruusinsinööri-blogi Google Play lehtikioskissa. Kuva: Harri Haukka.