EGU 2012 takana päin.

Kiireinen työmatkojen huhtikuu alkaa olemaan takanapäin. Viimeisin työmatka suuntautui Wieniin, Itävaltaan, EGU 2012 -konferenssiin. Mitäs sitten EGU tänä vuonna tarjosi avaruusinsinöörille? Eipä juuri mitään suurta ja ihmeellistä edellisiin neljään vuoteen verrattuna. Huomaa selvästi, että alan jo “leipiintymään” EGUn kävijäksi. Kävin kuuntelemassa jonkin aikaa mm. Marssessioita, mutta niiden anti näin insinöörille jäi aika ohueksi, kun puheiden pääpaino oli tieteessä. Allekirjoittaneen ohjelma koostuikin lähinnä Europlanet-hankkeen ja EGUn GI-divisioonan (Geosciences Instrumentation and Data Systems) kokouksista sekä yhdestä posterisessiosta jossa esittelin viimeisimmän MetNetin hyötykuorman. Lisäksi tuli käytyä kattomassa muiden IL:sten posterisessioita. Siinä se vajaa viikko sitten menikin.

Valitettavasti konferenssipaikan ja hotellin nettiyhteydet olivat niin onnettomat, että blogiin kirjoittamisesta ei tullut mitään EGU-viikon aikana. Vaikka konferenssipaikan nettiyhteydet olivat parantuneet edellisiin vuosiin verrattuna, niin edelleen netti takkusi. Huomasin, että aina kun sessiot päättyivät ja ihmiset valuivat tauolle, niin netti kaatui lähes välittömästi. Pitikin ajoittaa omat nettisurffailut sessioiden ajaksi tai aamuksi jolloin konferenssipaikalla ei ollut vielä hirveästi porukkaa.

Galleriassani on hieman kuvia Wienin EGU-matkasta. Sää sentään suosi tällä kertaa ja torstaina sekä perjantaina saimme nauttia todellisesta kesäsäästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *