Ensimmäiset Curiosityn kuvat julkaistu.

Harvinaista kyllä, tämä on jo toinen blogikirjoitus yhdelle päivälle, mutta onhan tämä päivä hieman normaalia erikoisempi. Curiosity on siis nyt onnellisesti päässyt Marsin pinnalle ja ensimmäisiä kuviakin on päästy jo ihailemaan. Tosin nämä ensimmäiset kuvat ovat hyvin karkealla resoluutiolla, mutta kuitenkin niistä näkee, että pinnalla ollaan. Varsinaista suurempaa kuvavirtaa voinemme odottaa vasta parin päivän päästä tai jopa viikon päästä.

Allekirjoittaneella ei ole mitään “sisäpiirintietoa” laskeutumisen onnistumisesta, mutta ne viestit mitä olen eri lähteistä saanut, ovat kertoneet, että kaikki meni hyvin. Meidän Kaliforniassa oleva MSL-tiimimme on tätä kirjottaessa siirtynyt jo yöpuulle, onhan Pasadenassa (jossa JPL sijaitsee) kellonaika 10 tuntia Suomen aikaa jäljessä. Kemppisen Osku päivitti ahkerasti IL:n MSL-twitteriä laskeutumisen aikana ja sen jälkeen. Osku jatkaa twitterin päivittämistä tulevinakin päivinä, joten kannattaa kurkistaa aina välillä mitä Osku kertoilee JPL:n matkastaan ja Curiosityn ensiaskeleista. Ohessa siis muutama ensikuva Marsista Curiosityn kuvaamana.

Kuvat: NASA/JPL.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *