Avaruusviikko lähestyy jälleen.

Jotta tämä blogi ei olisi pelkästään Curiosity-mönkijää, niin välillä voisi muistuttaa tulevasta kansainvälisestä avaruusviikosta (4.-10.10.). Tämän vuoden avaruusviikko tulee olemaan aivan mahtava. Se tiedetään jo tässä vaiheessa, vaikka avaruusviikkoon on aikaa reilut kolme viikkoa. Tänä vuonna avaruusviikolla Suomeen saapuu peräti kaksi astronauttia. Heurekaan (6.-7.10.) saapuu ESAn astronautti Paolo Nespoli ja Oulun Tietomaassa (12.–14.10.) taas vierailee ESAn astronautti Andreas Mogensen. Joten tänä vuonna myös pohjoisessa Suomessa asuville on todella mielenkiintoista ohjelmaa avaruusviikolla.

Edellä mainitut astronautit vierailevat Suomessa ns. Avaruusrekka-kiertueen puitteissa. Avaruusrekasta iso kiitos kuuluu kaikkien tuntemalle Jari Mäkiselle joka on jälleen kerran saanut kasaan upean “avaruuselämyspaketin” suurelle yleisölle. Allekirjoittanut on myös vahvasti läsnä Avaruusrekassa. Esillä rekassa on nimittäin IL:n kehitteillä oleva Mars MetNet-laskeutuja jota allekirjoittanut esittelee yleisölle ainakin pk-seudun ja Kuopion tapahtumissa. Jos Avaruusrekka ei ole vielä tullut tutuksi, niin kannattaa ehdottomasti suunnata seuraavaksi rekan nettisivuille.

Ei tietysti pidä unohtaa paikallisten tähtiharrastusyhdistyksien järjestämää ohjelmaa. Tähtitornit ovat varmasti auki monilla paikkakunnilla avaruusviikon aikana. Myös muuta ohjelmaa varmasti on luvassa, kunhan yhdistyksien aikataulut selkeytyvät.

Nähdään siis jossain pk-seudun tai Kuopion Avaruusrekka-tapahtumissa!

PS: Kannattaa myös vierailla avaruusviikon suomenkielisillä nettisivuilla osoitteessa www.avaruusviikko.net.

Avaruusrekka kiertää Suomea 3.-17.10.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *